Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Το ιπποτικό ήθος των SS μέσα από μια αφήγηση του Otto Skorzeny

 


"Τον Φεβρουάριο του 1941 αρκετοί Γάλλοι αιχμάλωτοι απελευθερώθηκαν και επέστρεψαν στις οικίες τους ως αποτέλεσμα της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.  Ένας Γάλλος στρατιώτης έφτασε στο σπίτι του αργά ένα βράδυ και έπιασε στη σύζυγό του με ένα συνάδελφό μας. Για να γλιτώσει από την οργή του συζύγου της η γυναίκα υποστήριξε ότι ο Γερμανός στρατιώτης την είχε βιάσει. Θα μπορούσε κανείς να την κατηγορήσει; Παρόλα αυτά ο συμπατριώτης μας συνελήφθη, δικάστηκε από στρατοδικείο και καταδικάστηκε σε θάνατο. Πολλοί από εμάς, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, μάταια ζητούσαμε από τον μέραρχό μας να του χαρίσει τη ζωή, εφόσον ήμασταν πεπεισμένοι ότι δεν επρόκειτο για περίπτωση βιασμού. Η σχέση τους άλλωστε διαρκούσε ήδη αρκετές εβδομάδες. Αφού μας άκουσε ο "μπαμπάς Hauser" μας είπε: 

"Ούτε ένα απλό μέλος των Waffen SS που αποτελούν επίλεκτη δύναμη, δεν επιτρέπεται ούτε καν να θεωρηθεί ύποπτο για μία πράξη που θα ντροπιαζε κάθε πραγματικό στρατιώτη και ότι αυτή ότι η ποινή θα εκτελεστεί". 

Και εκτελέστηκε"

Από το βιβλίο του Otto Skorzeny "Οι καταδρομικές μου επιχειρήσεις"



1 σχόλιο:

  1. Δε διαβλέπω κανέναν ιπποτισμό στην εκτέλεση ενός αθώου αφορμώμενη από τις κατηγορίες μιας πόρνης. Θα συμφωνούσα με μια κάποια τιμωρία αλλα για πολύ διαφορετικούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τιμώντας τη μνήμη του Αδόλφου Χίτλερ στις Θερμοπύλες

  Χτες βράδυ, ανήμερα της 30ης Απριλίου, η συλλογικότητά μας πραγματοποίησε στις Θερμοπύλες μια λιτή τελετή μνήμης για τον θάνατο του Αδόλφο...