Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Ο χώρος εάλω (η θέση της Ιαχής για το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα)

Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί σαφώς μια προσωπική νίκη του Κασιδιάρη. Μια νίκη που με την, εν γνώσει του συστήματος, επικοινωνιακή διάσταση που έλαβε το σίριαλ της εκλογικής του απαγόρευσης, ήταν νομοτελειακή. Η ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα όμως των προσώπων που ηγούνται των Σπαρτιατών και ανεδείχθησαν εκλογικά καταδεικνύει την, εκ των έσω, άλωση του εθνικιστικού χώρου από τους λιμοκοντορους της νεοφιλελεύθερης (κατά δική τους δήλωση..) αστικής δεξιάς. Για την Ιδέα μας το εκλογικό αποτέλεσμα δεν συνιστά νίκη, αλλά ενταφιασμό.








Κι όσοι σπεύδουν κοντόφθαλμα να θριαμβολογησουν, αδυνατώντας να διαβλεψουν τις βραχυπρόθεσμες εξελίξεις, ας γνωρίζουν το εξής. Ο πραγματικός νικητής των χθεσινών εκλογών δεν είναι ούτε οι νεοφιλελεύθεροι (που επικράτησαν τόσο στη χώρα όσο και στον "χώρο") ούτε οι μπολσεβίκοι ούτε οι (ακρο;)δεξιοί. Είναι ο κόσμος που "έφτυσε" κατάμουτρα το πολιτικό σύστημα και τις πολύχρωμες παραφυάδες του. Είναι ο λαός που έχει αντιληφθεί την αδιέξοδη απάτη των εκλογών και αποφάσισε να μην τη νομιμοποιήσει. Είναι η αδιαφιλονίκητη κυρίαρχη τάση που αγγίζει τον μισό πληθυσμό του έθνους. Η τάση που αν, έστω κι ένα μικρό μέρος της, δραστηριοποιηθεί ριζοσπαστικά στο πλαίσιο των ιδεών μας, μπορεί γεννηθεί κάτι πραγματικά ελπιδοφόρο. 

Ως ιαχή, αν και αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη δυσχέρεια των υφιστάμενων συνθηκών για τον Κασιδιάρη, δε μπορούμε να υιοθετήσουμε τις πολιτικές του επιλογές. Απορούμε μάλιστα αν τις έλαβε οικειοθελώς (και ο νοών νοείτω..). Θα συνεχίσουμε τον ρομαντικό μας αγώνα μέσα από την παρουσία μας στους δρόμους και την εκδοτική προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες, ανεπηρέαστοι από τα εκλογικά τεκταινόμενα και τη δυσωδία του σύγχρονου μεταμοντέρνου κόσμου. Κι όπου μας βγάλει. 

Υγ1: Ξέρουμε  ότι οι περισσότεροι θα δυσαρεστηθείτε από την ανάρτηση, αλλά μας είναι παγερά αδιάφορο. Ο εθνικοσοσιαλιστής, άλλωστε, οφείλει να μην παρασύρεται από το ρεύμα της οχλομαζας, αλλά να το κατευθύνει. 

Υγ2: Ο σιωπών δοκεί συναινείν

2 σχόλια:

  1. Και γιατί να μείνετε μόνο στις εκδόσεις και τα πανό; Δεν νομίζετε ότι ήρθε η ώρα να το προχωρήσετε λίγο παρακάτω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύστοχο το άρθρο.
    Οφείλουμε να προσεγγίσουμε ένας μέρος του μισού πληθυσμού που τους έφτυσε ενσυνείδητα μη νομιμοποιώντας τις επόμενες προδοσίες που θα έρθουν.
    Ζήτω ο εθνικοσοσιαλισμός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τιμώντας τη μνήμη του Αδόλφου Χίτλερ στις Θερμοπύλες

  Χτες βράδυ, ανήμερα της 30ης Απριλίου, η συλλογικότητά μας πραγματοποίησε στις Θερμοπύλες μια λιτή τελετή μνήμης για τον θάνατο του Αδόλφο...