Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Αντιεβραϊσμός στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου

 


Η παρούσα ανάρτηση  πραγματεύεται τις εκδηλώσεις αντιεβραϊσμού που εκφράστηκαν από τους Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές και φασίστες του Μεσοπολέμου εναντίον της εβραϊκής κοινότητας Θεσσαλονίκης. Ένα ιδεολογικό ρεύμα που, αν και δε βρήκε πολιτική έκφραση στα πλαίσια του κοινοβουλευτισμού, κατάφερε να κάνει άκρως αισθητή την παρουσία του ανά περιόδους. Ένα ρεύμα που πλαισιώθηκε από τους φοιτητές της ΕΠΕ, τους χαλυβδόκρανους της "Τρία Έψιλλον", φτωχούς εργάτες της προσφυγιάς, την Ένωση Εφέδρων Αξιωματικών και άλλες διασκορπισμένες  εθνικιστικές ομάδες.

Οι εκδηλώσεις αυτές κατεστάλησαν από τη βασιλική δικτατορία της 4ης Αυγούστου που ανέστειλε βίαια τη λειτουργία των εθνικοσοσιαλιστικών / φασιστικών κινημάτων της εποχής και φυλάκισε όσα στελέχη τους αρνήθηκαν να υποταχθούν στους μηχανισμούς της, θέτοντας τη σύναψη φιλικών δεσμών με τους Εβραίους ως ζήτημα υψηλής προτεραιότητας (βλ. εδώ ενδεικτικό βίντεο). Σε αντίθεση με τη σημερινή εποχή, που ο αντιεβραϊσμός εκλαμβάνεται στη συνείδηση πολλών ως ηθικό κακούργημα και αποτελεί ποινικό αδίκημα στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, την περίοδο εκείνη αποτελούσε μια τάση που απηχούσε σ' ένα κομμάτι της τότε ελληνικής κοινωνίας, όπως θα διαβάσετε παρακάτω.

«Η καθοριστική μάχη για την ανάπτυξη της Ε.Ε.Ε. (Εθνική Ένωσις Ελλάς) έγινε τον Ιούνιο του 1931. Με αφορμή την αποκάλυψη της συμμετοχής αντιπροσώπου της εβραϊκής οργάνωσης «Μακαμπή» σε συνέδριο της Μακεδονικής Επιτροπής στη Σόφια τον Αύγουστο του 1930, όπου υιοθετήθηκε η ιδέα της αυτονόμησης της Μακεδονίας, η Εθνική Παμφοιτητική Ένωση (ΕΠΕ) της Θεσσαλονίκης, που λειτουργούσε ως αντίβαρο στην εξαπλούμενη δράση των κομμουνιστών στα Πανεπιστήμια, κυκλοφόρησε φυλλάδια με τα οποία καλούσε τους Θεσσαλονικείς να μποϋκοτάρουν τους Εβραίους της πόλης, παρουσιάζοντας τους ως ξένα στοιχεία με κερδοσκοπικά ενδιαφέροντα και αντεθνική δράση, αφού συνεργαζόταν με τους κομμουνιστές και με Βούλγαρους Κομιτατζήδες.


Στις 25 Ιουνίου η εφημερίδα «Μακεδονία» δημοσίευσε ανακοίνωση της ΕΠΕ η οποία αιτιολογούσε τους λόγους της αντισημιτικής κίνησης:

«Η αναστάτωσις…οφείλεται εις την συσσώρευσιν, επί έτη, της αγανακτήσεως της ελληνικής ψυχής λόγω της ανηκούστου διαγωγής των Εβραίων.

Και συγκεκριμένως:

1. Διότι είναι κατά τα ¾ ξένοι υπήκοοι (σ.σ. η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης είχαν ιταλικά διαβατήρια).

2. Διότι τα ¾ των κομμουνιστών είναι Εβραίοι.

3. Διότι εκδίδουν τρεις γαλλοφώνους εφημερίδας και ουδεμίαν ελληνικήν

4. Διότι προτρέπουν -μέσω της εφημερίδος των «Αβάντι»- τους Έλληνας στρατιώτας να στρέψουν τα όπλα κατά των αξιωματικών των (βλ. εφημερίδα «Μακεδονία» 24/6/1931).

5. Διότι επέταξαν τους σταυρούς των σημαιών των καταστημάτων  των, διότι λυσσωδώς ειργάσθηκαν και επέτυχον τον μη σημαιοστολισμόν των καταστημάτων των κατά τας θρησκευτικάς μας εορτάς.

6. Διότι ειργάσθησαν και επλήρωσαν ξένους δημοσιογράφους δια να γίνει η Θεσσαλονίκη αυτονόμος πόλις μ’ εβραϊκάς εορτάς (Salonique ville libre)

7. Διότι υποχρεώνουν αδικαιολογήτως τους Έλληνας διδασκάλους των σχολείων να εργάζονται και τας Κυριακάς.

8. Διότι και το ελάχιστο ζήτημα φέρουν ενώπιον της Κοινωνίας των Εθνών δυσφημούντες την Ελλάδα.

9. Διότι δια το ζήτημα της Κυριακής αργίας εκίνησαν το παν κατά της Ελλάδος.

10. Διότι το ζήτημα των εβραϊκών νεκροταφείων έφερον ενώπιον της Κοινωνίας των Εθνών αδικαιολογήτως.

11. Διότι δια ν’ αποφύγουν την στρατιωτικήν θητείαν δημιουργούν εκατοντάδας συναγωγών και δήθεν ιεροψαλτών.

12. Διότι έγιναν ήρωες του επεισοδίου Μισιόν Λαϊκ.

13. Διότι εδήλωσαν οι αρχηγοί του «Μακαμπή» προς τον αρχηγόν των Σιωνιστών Σαμποτνίσκη ότι διδάσκουν τας βαθύτατας εθνικιστικάς εβραϊκάς αρχάς και το εβραϊκόν εθνικιστικόν πενύμα εις τους «Μακαμπή».

14. Διότι υπό του ονόματος Μισραχή απεθρασύνθησαν τόσον ώστε να ζητήσουν την διακοπή της προβολής της ταινίας «Τα πάθη του Χριστού» (σ.σ. Πραγματικά, το Πάσχα του 1930 οι Εβραίοι της συμπρωτεύουσας διέκοψαν την προβολή της ταινίας «Ο Βασιλεύς των Βασιλέων», επειδή θεώρησαν ότι το περιεχόμενο τους έθιγε. Στη συνέχεια με δημοσίευμα στην «Οπινιόν» αρνήθηκαν την ευθύνη για τη Σταύρωση του Χριστού, ενώ λίγο αργότερα ο αντιδήμαρχος της πόλης και πρόεδρος της ισραηλιτικής κοινότητας, Αβραάμ Ρεκανάτι, υποστήριξε ότι «…το μαρτύριο του Γολγοθά είναι μύθος, εφευρεθείς υπό των ιερέων προς εκμετάλλευσιν των πιστών¨)

15. Διότι εδήλωσαν εις Γαλλοεβραίον καθηγητή απεριφράστως ότι μισούν τους Έλληνας.

16. Διότι απέσχον όλοι γενικώς του εορτασμού της 25ης Μαρτίου

17. Διότι μποϋκοτάρουν παν το ελληνικόν.

18. Διότι αποφεύγουν την ελληνική παιδείαν συντηρούντες ούτω πλήθος ξένων σχολείων.

19. Διότι αποφεύγουν μετά πείσματος και θρασύτητος να ομιλούν την ελληνική γλώσσα προτιμώντες την ξένη προς αυτούς ισπανική, ήτις δεν τους θυμίζει παρά μίαν πολύ κακήν περίοδον της ζωής των

20. Διότι ετήρησαν αχαρακτήριστον στάσιν κατά την καταστροφήν της Μικράς Ασίας.

21. Και τέλος διότι  στέλλουν εις τα κομιτατζίδικα συνέδρια αντιπροσώπους δια να κηρυχθούν υπέρ της αυτονομήσεως της Μακεδονίας (Χθες ομόφυλος των έλεγε προς Έλληνα καταστηματάρχη κρατών την προκήρυξιν: να γιατί θέλομε την αυτονόμησιν- για να λείψουν αυτά).

Εν τέλει δηλούμε ότι εάν οι συμπολίται μας Εβραίοι ευρίσκοντο ουχί εις το λίκνον της ελευθερίας και της ισότητος, την Ελλάδα, ασφαλώς θα εδοκίμαζαν πράγματα τα οποία δεν τους τα ευχόμεθα.

Καλούμεν τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης δια τελευταίαν φοράν, εάν θέλουν να ζήσουν μαζί μας, να γίνουν καλοί Έλληνες πολίται απορρίπτοντες των εβραϊκόν ψευτοεθνικισμό ο οποίος κατά δηλωσεις ομοφύλου των κοινωνιολόγου εκ Ζυρίχης τους άγει εις την καταστροφήν.

Καλούμεν τους συμπολίτες Εβραίους να παύσουν τας ομαδικάς και οργανωμένας επιθέσεις των εναντίον μελών της Ενώσεως μας διότι ούτως αυτοί πρώτοι προκαλούν τας σκηνάς και τα επειδόδια των οποίων την ευθύνη φέρουν ακεραίαν και να διαλύσουν την Μακαμπή. – ΕΠΕ.»

Παράλληλα ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών έστειλε το παρακάτω τηλεγράφημα προς την κυβέρνηση και τον Τύπο:

«Οργανώσεις ημών διατελούσαι εν αναστατώσει και κατάπληκτοι προ αποκαλυφθεισών προδοτικών αντεθνικών ενεργειών Μακαμπή, εξαιτούνται άμεσον διάλυσιν ταύτης και απέλασιν οργάνων διοικήσεως. Εις περίπτωσιν συνταγματικής ή νομικής αδυναμίας ήμεθα αναγκασμένοι να εφαρμόσωμεν αγράφους νόμους και σύνταγμα προστασίας ελληνικής Μακεδονίας επιβάλλοντες αυτόματον διάλυσιν Μακαμπή και αναγκάζοντες θρασύδειλα όργανα ταύτης μεταβώσι πάραυτα συνάντησιν αρκουδιαρέων αυτονομιστών» (εφημ. «Μακεδονικά Νέα», 25/6/1931).

Το απόγευμα της 24ης Ιουνίου εθνικιστές φοιτητές – μέλη της ΕΠΕ, πέταξαν προκηρύξεις στα εβραϊκά καταστήματα της συμπρωτεύουσας. Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης αντέδρασαν και συνεπλάκησαν με τους φοιτητές στην περιοχή του Βαρδάρη, στην Ερμού, στη Βενιζέλου και αλλού. Δύο μέλη της ΕΠΕ, ο Ευθύμης Καρπαθούσης και ο Βασίλης Σκουβαλής, συνελήφθησαν από την αστυνομία αλλά αφέθηκαν σύντομα ελεύθεροι μετά από παρέμβαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΕ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με επικεφαλής τον αστυνόμο Γαβριλάκη και τον διαμερισματάρχη Γιουλούντρα, κατέλαβαν τα επίκαιρα σημεία της πόλης για να αποτρέψουν την κλιμάκωση των επεισοδίων. Στο γνωστό ζαχαροπλαστείο του Φλόκα απαγόρευσαν στα μέλη της ΕΠΕ να μοιράσουν προκηρύξεις, ενώ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Βογιατζής ανέκρινε τους φοιτητές που συμμετείχαν στη διανομή των φυλλαδίων.

Οι Εβραίοι προσπάθησαν να σταματήσουν την κυκλοφορία των προκηρύξεων και οι νέοι της Μακαμπή συγκρούστηκαν με φοιτητές και εθνικιστές των «Τρία Έψιλον» που έσπευσαν να επωφεληθούν από την κατάσταση.

Μόλις ο γενικός διοικητής της Μακεδονία Στυλιανός Γονατάς πληροφορήθηκε τα επεισόδια, διέταξε την κατάσχεση των φυλλαδίων και τη σύλληψη των πρωταιτίων. Εντούτοις, ένα μανιασμένο πλήθος από χαλυβδόκρανους και άλλους εθνικιστές διαδήλωσε την πρόθεσή του να συνεχίσει τον αγώνα, έχοντας προηγουμένως εξασφαλίσει τη συμπαράσταση των περισσότερων φορέων της πόλης.

Τη νύχτα της 25ης Ιουνίου, ένας φανατισμένος όχλος από 200 άνδρες της ΕΠΕ, της ΕΕΕ και εφέδρων αξιωματικών, επιτέθηκε στα γραφεία της Μακαμπή που βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Καραϊσκάκη και Πραξιτέλους. Μέσα στα γραφεία της οργάνωσης βρισκόταν ο πρόεδρος της Μακαμπή Αλμπέρτος Κοέν, ο αντιπρόεδρος Ζακ Ερρέρα, ο γενικός γραμματέας Σιακή Σαλώμ και δέκα ακόμα άτομα. Οι επιτιθέμενοι, αφού εκραύγασαν διάφορες κατηγορίες και συνθήματα, όπως «εργάζεσθε προδοτικώς και ήρθαμε να εκδικηθούμε», άρχισαν να σπάζουν πόρτες, γραφεία και παράθυρα. Ο εμπρησμός του οικήματος αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή από διερχόμενους αστυφύλακες του 2ου Αστυνομικού Τμήματος, ενώ συνελήφθησαν δύο εθνικιστές εργάτες, οι Νικ. Γιαγκάς και Αριστείδης Αποστόλου, που έλαβαν μέρος στα επεισόδια.

Την επόμενη μέρα και ενώ ο Γονατάς καλούσε τα προεδρεία της ΕΠΕ, της ΕΕΕ, των Εθνικών Λεγεώνων και εφέδρων αξιωματικών για να τους κάνει συστάσεις, τα γραφεία της ΕΠΕ κατακλύσθηκαν από συγχαρητήρια τηλεγραφήματα ανωνύμων πολιτών και παραρτημάτων εθνικών οργανώσεων από τις επαρχιακές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, Κοζάνη, Κατερίνη, Δράμα, Ξυνό Νερό κ.α.

Κατά τη διάρκεια των ταραχών τραυματίστηκε ο αντιπρόεδρος της Μακαμπή Ζακ Ερρέρα. Αμέσως μετά μια επιτροπή της εβραϊκής κοινότητας ζήτησε από τον αστυνομικό διευθυντή Καλοχριστιανάκη την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων ασφαλείας, ενώ διαμαρτυρήθηκε έντονα στον γενικό διοικητή. Ο Γονατάς, γνωστός από τη συμμετοχή του στο κίνημα του 1922 με τους Κονδύλη, Πάγκαλο και Πλαστήρα, είχε τη φήμη του σκληρού και άμεμπτου αξιωματικού. Αρνήθηκε να κηρύξει στρατιωτικό νόμο επειδή κάτι τέτοιο, όπως δήλωνε τότε στη «Νέα Αλήθεια», «…θα επέφερε περιορισμό της νυκτερινής κινήσεως εις βλάβην όλων των κινηματογράφων και θα επηύξανε την οικονομική κρίσιν…».

Στις 29 Ιουνίου επικρατούσε γενικός αναβρασμός. Μια ομάδα χριστιανών δέχθηκε επίθεση στον εβραϊκό οικισμό Χαριλάου αρ. 6 από Εβραίους οπλισμένους με λοστούς και ρόπαλα. Πέντε άτομα τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι χριστιανοί, ενώ διάχυτος υπήρχε ο φόβος για περαιτέρω ταραχές. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ένα ετερόκλητο πλήθος από 150-200 άτομα προς τον εβραϊκό συνοικισμό κοντά στην προσφυγική συνοικία της Τούμπας με πρόθεση να τον πυρπολήσει, αλλά λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του η αστυνομία το σταμάτησε.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον συνοικισμό Κάμπελ ενισχυμένο από 1500-2000 πολίτες από τις προσφυγικές συνοικίες. Λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον συνοικισμό. Πρώτα κάηκε το παντοπωλείο του Γιοσέ Ορέζια, μετά το παράπηγμα του Σαλαμών Βεντούρα. Ακολούθησε η συναγωγή, το σχολείο του συνοικισμού, ένα φαρμακείο, το σπίτι του Ραβίνου και ιατρού του Κάμπελ, Μοχαήλ Πεσσά. Η φωτιά επεκτάθηκε και στα άκρα του συνοικισμού, στα αποκαλούμενα «Καναρίνια». Ο πανικός που προκλήθηκε κατέστησε το έργο της κατάσβεσης πολύ δύσκολο με αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν τελικά 20 σπίτια και να μείνουν άστεγοι περίπου 100 Εβραίοι, στην πλειοψηφία τους φτωχοί βιοπαλαιστές.






Το προεδρείο της Μακαμπή κατήγγειλε αργότερα ότι ανάμεσα στους εμπρηστές υπήρχαν μέλη των «Τρία Έψιλλον», της Αντικομμουνιστικής Οργάνωσης Μακεδονίας – Θράκης και πρόσφυγες των συνοικισμών Τούμπας, Καλαμαριάς και Σέδες.

Κατά τις επόμενες μέρες τα επεισόδια μεταξύ Χριστιανών και Εβραίων γενικεύθηκαν με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο επιβολής στρατιωτικού νόμου να τεθεί εκ νέου. Οι στρατιωτικές αρχές και ο γενικός διοικητής όμως ήταν αντίθετοι, θεωρώντας ότι το μέτρο αυτό θα όξυνε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Τελικά στις 2 Ιουλίου η αναστάτωση που προκλήθηκε εκτονώθηκε και η διοίκηση διέθεσε το ποσό των 500.00 δρχ. για την αποκατάσταση των ζημιών. Παράλληλα οι αρχές της πόλης έκαναν έκκληση στους Εβραίους να επιστρέψουν στις εστίες τους.

Η ισραηλιτική κοινότητα με ανακοινώσεις στον τοπικό Τύπο απάλλαξε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές της συμπρωτεύουσας από τις οποίες ευθύνες καταλογίστηκαν σε αυτές. Ωστόσο αργότερα ο Γονατάς κατηγορήθηκε ως ηθικός αυτουργός για τον εμπρησμό του συνοικισμού. Λίγο μετά απομακρύνθηκε από τη γενική διοίκηση Μακεδονίας και ανέλαβε την προεδρία της Γερουσίας στην Αθήνα. Ο συνοικισμός Κάμπελ μετονομάστηκε σε συνοικισμό Στυλιανού Γονατά και αυτό αποδίδεται στην επιρροή που ασκούσε η ΕΕΕ στο δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Τον Απρίλιο του 1932, στη δίκη για την πυρπόληση του Κάμπελ, ο συνήγορος της ΕΕΕ δήλωσε μα αρκετή δόση αυταρέσκειας πως «αν πριν από το Κάμπελ η ΕΕΕ είχε 12 παραρτήματα και 3000 μέλη, τώρα έχει 27 παραρτήματα και 7000 μέλη».


Η δίκη της Βέροιας

Τον Μάρτιο του 1932 η ελληνική δικαιοσύνη απεφάσισε να διεξάγει τη δίκη για τα γεγονότα στο Κάμπελ στην πόλη της Βέροιας. Η επιλογή της μικρής αυτής πόλης δεν ήταν καθόλου τυχαία προκειμένου να αποφευχθούν η όξυνση των παθών και αντισημιτικές εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να προκληθούν αν η δική γινόταν στη Θεσσαλονίκη. Η εφημερίδα «Μακεδονία» στο φύλλο της 1ης Απριλίου προετοίμασε τους αναγνώστες της για τις αποκαλύψεις της δίκης και αναφέρθηκε προεισαγωγικά στην υπόθεση της Μακαμπή, υπογραμμίζοντας πόσο άδικο ήταν να δικάζονται Έλληνες πατριώτες, ενώ την ίδια στιγμή οι προδότες, εκείνοι τους οποίους η εφημερίδα είχε υποδείξει τόσες φορές, έμειναν ελεύθεροι και ατιμώρητοι (Bernannd Pierron «Εβραίοι και Χριστιανοί στη Νεότερη Ελλάδα», σελ 231).

Στη διάρκεια της δίκης ο δημοσιογράφος Ν. Φαρδής θα πει: «Άδικα με κατηγορούν ότι έσπειρα το μίσος εναντίον των Εβραίων. Η “Μακεδονία’’ απλώς διατύπωσε κάποιες κατηγορίες. Το μόνο που εισέπραξε ήταν ύβρεις εκ μέρους των ισραηλιτικών εφημερίδων.»

Στις 2 Απριλίου η δίκη άρχισε σε μια εμπρηστική ατμόσφαιρα. Οι μάρτυρες ήταν συνολικά 53, από τους οποίους είκοσι επτά ήταν μάρτυρες κατηγορίας. Ο μοναδικός Εβραίος που κλήθηκε να συμμετάσχει στο σώμα των ενόρκων αποσύρθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης, ενώ πολλές προσωπικότητες της εβραίκής κοινότητας κατέθεσαν ως μάρτυρες και περιέγραψαν με λεπτομέρειες το πογκρόμ του Κάμπελ. Ανάμεσά τους ήταν ο γερουσιαστής Α. Μάλλαχ, ο Μ. Μπεσαντχί και ο Γ. Σιάκι, οι οποίοι καταφέρθηκαν προσωπικά κατά του αρχισυντάκτη της «Μακεδονίας».

Ο τελευταίος είχε την ηθική συμπαράσταση δεκάδων εθνικιστών πολιτών, ενώ μέλη της ΕΕΕ και της «Ένωσις Φοιτητών» προσήλθαν στο δικαστήριο για να συμπαρασταθούν στον Ν. Φαρδή. Πρόλες τις παροτρύνσεις και τις προσπάθειες της εβραϊκής κοινότητας να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι, οι ένορκοι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, να αθωώσουν τον Φαρδή και τα μέλη της ΕΕΕ που κατηγορήθηκαν για τον εμπρησμό. Οι μόνοι που κρίθηκαν ένοχοι επειδή πυρπόλησαν δυο άδεια παραπήγματα, ήταν τρεις πρόσφυγες, στους οποίους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Στις 18 Απριλίου 1932 η «Μακεδονία» θριαβολογώντας δημοσίευσε έναν «επίλογο» της δίκης της Βέροιας, όπου ο Φαρδής επέρριψε όλη την ευθύνη της υπόθεσης στους Εβραίους της Θεσσαλονίκης και προσωπικά στον «σιωνιστή» Μπεσαντχί. Είναι αυτονόητο ότι ύστερα από την αθωωτική απόφαση, η αίγλη της ΕΕΕ στη Βόρειο Ελλάδα αυξήθηκε, ενώ η προσπάθεια των Εβραίων να ανακινήσει κατά τη διάρκεια της δίκης διάφορα θέματα (λ.χ. τον αντισημιτισμό της ελληνικής κοινωνίας) απέτυχε. Πικρόχολα ο ιστορικός και διδάκτορας των εβραϊκών σπουδών του εθνικού ινστιτούτου Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών του Παρισιού, Μπερνάρ Πιερόν σχολιάζει: «Παρόλες τις προσπάθειες του προέδρου και του εισαγγελέα, στις 7 Απριλίου 1932 οι Έλληνες ένορκοι αποδεικνύονται δειλοί και μεροληπτικοί». (Bernard Pierron: «Εβραίοι και Χριστιανοί στη νεότερη Ελλάδα», σελ. 233)


«Έξω οι Εβραίοι από την Ελλάδα»

«Εναντίον όλων

Στις 2 Φεβρουαρίου 1934 ο Ελευθ. Σταυρίδης εξηγεί τους λόγους του αντισημιτισμού στην Ελλάδα μ’ ένα πρωτοσέλιδο άρθρο στην εφημερίδα «Δράσις»:

«Κατά τας εκλογάς του 1915 οι Εβραίοι εψήφισαν τον Γούναρη και έδωκαν εις το Λαϊκόν Κόμμα 18 βουλευτάς περισσοτέρους, αφαιρέσαντες αυτούς από τον Βενιζελισμόν. Η διαφορά των ψήφων εν τη Βουλή ήτο μικρά και το γεγονός τούτο ουκ ολίγον συνετέλεσε εις το να διαλυθεί αυθαιρέτως η Βουλή εκείνη υπό του Βασιλέως Κωσταντίνου και να ωθηθή η εξέλιξις των πολιτικών μας πραγμάτων εις την διαίρεσιν του έθνους εις δύο αντίπαλα στρατόπεδα, γεγονός εκ του οποίου μύρια κακά δια την Ελλάδα επήγασαν. Τι μας πείθη ότι εάν οι 18 Βουλευταί της Θεσσαλονίκης ήσαν τότε Βενιζελικοί και ο Βενιζελισμός διέθετε εν τη Βουλή άλλες 36 ψήφους περισσοτέρας των λαϊκών, αν θα ετόλμα ο Βασιλεύς και το επιτελείον του τότε να διαλύση την Βουλήν εκείνην; (…). Αλλά δεν ανεχόμεθα η τύχη και το μέλλον της Ελλάδος να ρυθμίζεται με εβραϊκάς ψήφους, αίτινες πάντοτε έχουν ύποπτα ελατήρια και δεν ελαύνονται βεβαίως από αγάπην προς την ελληνικήν πατρίδα (…) , Ακόμη η σημερινή κυβέρνησις (σ.σ Τσαλδάρη) κατέχει την αρχή χάρις εις την πλειοψηφία των 500 ψήφων που έλαβεν εν Αθήναις υπέρ των αντιπάλων της κατά τας εκλογάς της 5ης Μαρτίου. Οι 500 αυτοί ψήφοι της έδωκαν 21 βουλευτάς! Και ερωτώμεν, οι Εβραίοι κάτοικοι Αθηνών έχουν πολύ περισσοτέρας ψήφους από 500 και ασφαλώς εψήφισαν το Λαϊκόν Κόμμα (…).

Παρά τη σμικρότητα λοιπόν του αριθμού των Εβραίων εν τη χώρα μας, η πολιτική επίδρασις αυτών επί της ζωής αυτής δεν είναι τόσο μικρά, όσον τις φαντάζεται, διότι διαχειρίζονται τας ψήφους αυτών ομαδικώς, ως εθνικής μειονότητος καλώς οργανωμένως. Δια να απαλλαγώμεν εκ της επιρροής ταύτης μόνον μέσον θειτκόν είναι η εκτός Ελλάδος εκδίωξις αυτών. Δια τούτο το σύθημά μας «οι Εβραίοι έξω από την Ελλάδα» πρέπει να αποβεί δια συστηματικής προπαγάνδας το σύνθημα όλων των Ελλήνων και ειδικώς των Θεσσαλονικέων». Καταλήγοντας ο Σταυρίδης τονίζει ότι «μεταφέροντες ως κατακλείδα των ανωτέρω εν τη σειρά ταύτη των άρθρων μας λεχθέντων, την περί της Καρχηδόνος ρήτραν του Κάτωνος εις τον Ιουδαϊσμόν κλείομεν τη μελέτη ταύτην με την Λατινικήν αυτήν φράσιν: Caeturuni censeo Iudaismum esse delendum (εφημ. «Δράσις» 2-2-1934)».

Από το βιβλίο του Ιάκωβου Χονδροματίδη «Οι Έλληνες φασίστες. Οι Φασιστικές και Εθνικοσοσιαλιστικές οργανώσεις του Μεσοπολέμου (1927 – 1936), σελ 83-113

67 σχόλια:

  1. Και κλάμα οι δεξιοί αντιφα του τρίτου κιμπούτζ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καθεστώς της 4ης Αυγούστου αντιμετώπισε τους εθνικιστές, όπως η ΝΔ σήμερα. Όποιος αρνηθεί να προσκυνήσει και να απορροφηθεί, διαλύοντας το κίνημα που εκπροσωπεί, μπουζουριαζεται πάραυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί οι εθνικοσοσιαλιστές στη Γερμανία το ίδιο δεν έκαναν; Οι φασίστες στην Ιταλία; Ακόμα και τα κομμούνια στη Ρωσία.
      Δεν έχει να κάνει με την ιδεολογία αυτό. Εχει περισσότερη σχέση με την εξουσιαστική τακτική. Όποιος την καταλαμβάνει θέλει να είναι κυρίαρχος στο χώρο του.

      Διαγραφή
    2. Τα υπάνθρωπα απορρίμματα που θεωρούν τον καλέργκι "σπουδαίο ευγενή" και τους Ευρωπαίους "πολύ καθυστερημένους για να καταλάβουν το όραμά του" μόνο εθνικιστές δεν είναι.

      Διαγραφή
    3. Άρα συμφωνούμε στο ότι ο Μεταξάς δεν είχε καμία σχέση με εθνικοσοσιαλισμό κ φασισμό κ ήταν εχθρικός προς αυτά τα κινήματα, άρα να μην μας τον παρουσιάζουν ως επαναστάτη λοιπόν, γιατί κ την εξουσία ο βασιλιάς του την έδωσε.

      Διαγραφή
    4. Εθνοστρασσερικός25 Μαΐου 2021 στις 7:30 π.μ.

      Έχουν απαντηθεί εδώ και καιρό τα περί Στράσσερ και Καλλέργκι. Λάθος η εκτίμηση που έδειχνε ο Όττο προς το πρόσωπο του αλλά αυτό συνέβη αποκλειστικά και μόνο διότι μέχρι τότε δεν είχε εκφραστεί ΠΟΤΕ κάποιο σχέδιο ενοποίησης της Ευρώπης. Μέχρι τότε η Ήπειρος μας ταλανιζόταν από συνεχείς πολέμους και ξαφνικά βρέθηκε ένας Εβραίος που μιλήσει για Ηνωμένη Ευρώπη!Ο οποιαδήποτε θα έπεφτε στην παγίδα. Άλλωστε όποιος διαβάσει το κεφάλαιο που μιλάει για την Ευρώπη στο Germany Tomorrow θα καταλάβει ότι η Στρασσερική Ευρώπη καμία σχέση δεν έχει με αυτό που οραματιζόταν ο Καλλέργκι. Αλλά καλά σας λέει ο γνωστός εκδότης κοπτοράπτες

      Διαγραφή
    5. Ποσο πιο κάτω θα πεσετε ρε αποπαιδια του σπαγγέτι μπολονεζ; Οχι μόνο στηριζετε ακόμα τις αντιρατσιστικες φιλίες Στράσερ καλεργκι, αλλά παίρνετε ως παράδειγμα και αυτά που λέει ο Ιανός του χώρου που δήθεν αποκηρυξατε; ακροδεξιοί, Ρωμιοί και στρασερικοι, όλοι οι αντιφα και αντιναζί δουλεύουνε μαζί!

      Διαγραφή
    6. Ποια φιλία ρε καημένε; Μια απλή αναφορά στο όνομα του κάνει σε ένα βιβλίο του! Αντιρατσιστικές φιλίες μάλλον έχει το εστιατόριο που ζητά παραμονή στην αντιρατσιστική ΕΕ. Δεξιοί, μπάτσοι και παρακρατικοί δήθεν ναζί δουλεύουν μαζί. Πάντως είναι λίγο παράξενο γιατί από την μια ο "κύκλος" του παρόντος ιστολογίου βρίζει το Λόρδο Βύρωνα ενώ ο θουλικός εκδότης τα κονομάει χοντρά από το συγκεκριμένο ιστορικό πρόσωπο.

      Διαγραφή
    7. Ρε μάστερ σεφ πάλι τα ίδια θα λέμε?? Τις τακτικές που χρησιμοποιεί ο Ιανός του χώρου που δήθεν σας αποκήρυξε εσείς του τις μάθατε. Μηνύσεις ο Φωτάρας στον στρασσερικό Γιωργάκη, μηνύσεις μετά ο Αλέκος στον χιτλετικό τάδε. Καρμπόν η ίδια επιχειρηματολογία

      https://ristorante-verona.blogspot.com/2014/08/blog-post_10.html?m=1

      Διαγραφή
    8. Ρε εξαφανισμένε και πουθενά Γιωργάκη Σπάρτακε έβγαλες μια μαλακισμενη ανακοίνωση στο ξεχασμένο σαπιομπλογκ σου για τον Όττο λέγοντας γενικότητες.
      Ότι δεν είχε σχέση με τον Καλλέργη προσωπική το λες μόνο εσύ. Επίσης δεν μιλάμε για το 1925 αλλά για το 1940 όταν ο Καλλέργης είχε εκδώσει τα βιβλία του και είχε κάνει ξεκάθαρη την θέση του σε όλους.
      Η στρασσερικη Ευρώπη που λες μέσα στο βιβλίο του Όττο δεν διαφέρει και πολύ από του Καλλέργη - αντιφυλετισμος, δημοκρατια, χριστιανιλα, φιλοσιωνισμος και φιλοσημιτισμος-φιλοεβραισμός.
      Σας έχει ξεφτιλισει μέχρι και ο αντιφα Τρίτος τράχηλος και αντί να το βουλωσεις όπως ο Σταυρακας,η μόνα Λίζα μπάι Τρίπολη, βγαίνεις και λες τις μαλακιες σου.
      Καλά υπάρχει κανενας στρασσερικός στην αφρογραικία που να έχει διαβάσει τα βιβλία του Στρασσερ ή να έχει τα παντελόνια να παραδεχτεί τις αντιφα, και φιλοσιωνιστικες δηλώσεις του "αρχηγού" σας όπως λες η ίδια στην ανακοίνωση σου;
      Τελικά παραμένεις χοντρή τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό Γιωργάκη Σπάρτακε

      Διαγραφή
  3. Τον Μερκούρη γιατί τον βρίζετε ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φασιστόπληκτος25 Μαΐου 2021 στις 4:28 π.μ.

      Επειδή δεν ήταν αρκετά αντισημίτης για τα παιδιά. Δεν είχε κοντό μουστάκι και φράντζα να μιλάει για "διεθνής κλίκα" άρα αυτομάτως είναι αρλεκίνος

      Διαγραφή
    2. Ο Μερκούρης ήταν φιλοσημιτης και λαμόγιο δεν είναι τυχαίο ότι τον εξέδωσαν ξανά στην Ελλάδα οι εκδόσεις Λόγχη που είχαν παλιά το βιβλιοπωλείο τους πάνω από τα γραφεία της Νέας Δεξιάς του Φαήλου και οι οποίες συνεργάζονται με πρώην στελέχη της ΧΑ και στρασσερικούς ένα άτομο βασικά, που στην τελική συνεχίζουν την φιλοσιωνιστική παράδοση των αδερφών Στρασσερ. Για να μην αναφέρουμε τις επαφές με Εθνικό Μέτωπο και ΝΔ Καλαματιανούς.
      Βρώμικο προσωπο ο Μερκουρης και εξισου βρώμικοι όσοι των προβάλλουν, δεν είναι τυχαίο που τον έχουν ψηλά δημοκράτες, εβραιοφιλοι και μπολσεβίκοι οπαδοί των Στρασσερ.
      Ζήτω ο Χίτλερ και η ΕΕΕ, μη ψάχνεται σάπια πρότυπα!

      Διαγραφή
    3. Προς Ανώνυμο 3:32

      Ο Μερκούρης ουδέποτε υπήρξε Εθνικοσοσιαλιστής. Πολλοί δε τον χαρακτηρίζουν φασίστα. Παρόλα αυτά θεωρώ πως ο Μερκούρης ήτο ένα άτομο το οποίο ουδέποτε είχε ιδεολογία ή κατένοησε τις έννοιες του φασισμού ή του Εθνικοσοσιαλισμού. Όπως γράφει και ο Χονδροματίδης στο βιβλίο του η Μαύρη Σκιά, ο Μερκούρης ήταν ένας μεγαλοαστός του οποίου το κόμμα δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τα αστικά πάθη που χαρακτήριζαν και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα της εποχής. Τέλος, ο Μερκούρης δεν είχε κανένα πρόβλημα με τους Εβραίους και επιθυμούσε να τους ενσωματώσει, πράγμα που το θεωρώ αισχρό προσωπικά. Στο διεθνές φασιστικό συνέδριο στην Ελβετία ο Μερκούρης έφαγε γερό βρίσιμο από τους εκπροσώπους της Σιδηράς Φρουράς περί των φιλοσημιτικών δηλώσεων του. Ως συνήθως η Νεογραικία είναι γελοία σε όλο το πολιτικό και ιδεολογικό της φάσμα πλην ολίγων φωτεινών εξαιρέσεων.

      Διαγραφή
    4. Ο ανώνυμος 25 Μαΐου 2021 - 5:00 π.μ. διαβάζει βαθυστόχαστες αναλύσεις της ψαροταβέρνας για το πως ο Μητσοτάκης ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί γαμαει η αυστριακή αστυνομία και γιατί πρέπει να είμαστε πάντα υπέρ της ελεύθερης αγοράς

      Διαγραφή
    5. όχι δε διαβάζω τον φιλοσιωνιστικό μαύρο σκύλο ουτε την λέσχη αιωιων αγαμητων ΝΔ φοιτητων ΦΛΕΦΑΛΟ .
      Μαλλον μπερδευτηκες μπολσεβικε φίλε μου

      Διαγραφή
    6. γιατί όλη την δουλεία την έκανε ο Σπέρας και όχι ο Μερκούρης. Το ελληνικό εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα ήταν μια προσπάθεια να κερδίσει ο Μερκούρης από την άνοδο του Ε/Σ(δες απλά τα σημεία που αρθρογραφεί ο Σπέρας και αυτά που αρθρογραφούσαν τα πιόνια του Μερκούρη)https://lh3.googleusercontent.com/proxy/msO0gMkUNR4lpwxfEsBZ2sY-fdPhJp2vpd3iFJMOpfsu39lwfYlw3TgDxiShE86NTkZIgXiTaMik5dWh7WcsD415_TzoiHgzsGTOo93O5WE

      http://3.bp.blogspot.com/-d83nR7A7DK0/UqwdGDu7gTI/AAAAAAAACgQ/szHRIoNDYd4/s640/1935+01+09+ES.jpg


      http://1.bp.blogspot.com/-zAI4389ORdw/UqwTcBSsgRI/AAAAAAAACgA/kC2ypw__ilQ/s640/1935+01+16+ES.jpg

      http://srv-web1.parliament.gr/Images/Medium/Microfilm2/VOULH_01/SEPTEMBER2008/29082008_190_7H/ETHNIKH%20SHMAIA_ATHINA/17542/0001.jpg

      Διαγραφή
    7. Ρε monakasan ο Σπέρας έγινε Ε/Σ από αναρχοσυνδικαλιστής και κατά την διάρκεια της κατοχής έκανε "αντίσταση" μαζί με έναν αξιωματικό του ΕΔΕΣ. Με το σκεπτικό των "εστιατόριων" του χώρου ο Σπέρας θα ήταν στρασσερικός μπολσεβίκος. Δεν είμαι οπαδός του Μερκούρη απλά είναι εξωφρενικό να το παίζετε καθαρολόγοι μόνο εκεί που σας παίρνει. Εξίσου παράδοξο είναι να κλαίγεσαι για τον Μερκούρη αλλά να γουστάρεις Πούλο που όταν δικαζόταν ως δοσίλογος δήλωνε βασιλόφρονας και το τάγμα του το απάρτιζαν βαρυποινίτες από την Κρήτη (εθνικοσοσιαλιστική στρατιά εεε;;;) Όσο εθνικοσοσιαλιστής ήταν ο Μερκούρης άλλο τόσο ήταν και ο Πούλος

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος25 Μαΐου 2021 - 10:48 π.μ.

      Ένας άλλος συναγωνιστής πριν κάποιες μέρες σου ζήτησε να φέρεις έστω ένα άρθρο του βερονα που να μιλάει για σιωνισμό και Ισραήλ. Πρόσεξε ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ, όχι καρικατούρες της der stürmer. Τόσο αντισιωνιστές είστε που αποκαλείτε μπολσεβίκους όσους ψήφισαν υπέρ του ΟΧΙ το 2015

      Διαγραφή
    9. Περιμένα μετά από τόση πείρα με το webwar, να βάζετε μυαλό και να μην κλαίγατε για προφιλ, ο Πούλος και στον τρόπο ζωής αλλά και στον πόλεμο, ήταν ο γαμιάς των δεξιών και των αριστερών. Όσο για τον Σπέρα, δεν μίλησα για την ζωή του Σπέρα, αλλά για την αρθρογραφία του.

      Διαγραφή
    10. Ρε μαύρε σκύλε οι αριστεροι μια χαρά δέχονται σαν δικό τους τον Σπερα τι πάει να πει έγινε ΕΣ; Επειδή έγραψε δυο τρία άρθρα από αντίδραση άρθρα στον Μερκούρη; είναι ιδεολογικο κριτήριο αυτό;
      Πόλλοι από αντίδραση ήρθαν σε σύγκρουση με ΚΚΕ, καμία ιδεολογική σχέση δεν είχε τύπος. Μην πλάθεις πάλι φαντασιώσεις και πάρε τα φάρμακά σου.
      Είναι σαν να λες ότι ο Γεωργαλας ήταν Εθνικοσοσιαλιστής επειδή μίλαγε με άτομα του χώρου τότε και με τους Χρυσαυγουλιτες
      Μαζέψου ρε κλόουν έχεις γίνει ρεζίλι κρυψου πάλι στο σπιτάκι σου φοβικέ παρλαπίπα και παπατζή, ο μόνος φιλοσιωνιστής στρασσερικός μπολσεβίκος είναι ο πατέρας σου ο Όττο Στράσσερ που όντως γουσταρε μπολσεβίκους και το κουφάρι του σδερφουλη του.
      Παλι μαλακιες ήρθες να πεις, σε κοροϊδεύει μέχρι και το πρώην φιλαρακι σου ο Τριτομακριτερίτης

      Διαγραφή
    11. Πλέον ή τρολάρετε ή δεν βλέπετε μπροστά σας, πόσες φορές σας έφεραν άρθρα του ristorante αλλά εσείς το ίδιο επιχείρημα, όπως με την Devi μέχρι που σας απάντησαν και σωπάσατε

      Διαγραφή
    12. Που ακριβώς ήταν γαμιάς των δεξιών ο αριβίστας Πούλος μονακασαν;; Όταν δικαζόταν ως δοσίλογος που για να αποφύγει την θανατική ποινή δήλωνε βασιλόφρονας;;;

      Διαγραφή
    13. Και τι ήταν ρε Φωτάρα ο Σπέρας για πες;;; Μαύρα μεσάνυχτα έχεις καθώς οι αριστεροί όχι μόνο δεν τον θεωρούν δικό τους αλλά τον βρίζουν κιόλας και αυτό το διαπιστώνεις με μια βόλτα στο indymedia. Και πρόσεξε τον βρίζουν για τα άρθρα που έγραφε στον Μερκούρη. Όποτε σας συμφέρει γίνεστε σπερικοί, οπότε δεν σας συμφέρει "δεν έχει σχέση με εμάς". Για αυτό σας βρίζει όλος ο χώρος! Μιλάει για φιλοσιωνιστές ο τύπος που τάσσεται με την ΕΕ, την Μέρκελ και τους Εβραίους των ΗΠΑ εναντίον του Λουκασένκο. Σιχάματα

      Διαγραφή
    14. Τι βρίζουν ρε σκουπιδομαγκα μαύρε κοπριτη που έχουν βγάλει τραγούδια για αυτόν και του κάνουν υμνητικες αναφορές με μια γρήγορη έρευνα στο ίντερνετ;
      Πάλι όνειρα βλέπεις ρε κοπροσκυλε; Σε παρακινω ρε Μακαρούνη τι ΕΣ είπε; Μήπως είναι και αυτός ΕΣ όπως ο φιλοσιωνιστής Όττο Στράσσερ και ο Σπύρος Μερκουρης που εξέδωσαν οι φίλοι σου της Λογχης;
      Επίσης τι σχέση έχει ο ΕΣ με τον Λουκασένκο ρε σιχαμενο υποκεικενο;
      Και πριν μιλήσεις οπότε σε συμφέρει είσαι κατά τέτοιων καθεστώτων όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας, όταν στηρίξες και καλά την Μεϊντάν και οπότε δεν σε συμφέρει όχι;
      Τι αρλουμπας είσαι ρε μαύρε σκύλε;

      Διαγραφή
    15. Άκου λίγο ρε φίλε, αν δεν υπήρχε ο ΕΕΣ, εσύ θα μιλούσες σλάβικα τώρα μιας και ήταν η μεγαλύτερη αντι εαμική οργάνωση πέρα των Τ.Α
      (αν και καταβάθος θα ήθελες να νικήσει το ΕΑΜ), από οτι φαίνεται ο ηλιακός δεν σας είπε τα πάντα για τον Πούλο, μιας και ήταν από του λίγους που πήγε να πολεμήσει στην Αυστρία(με μεγάλη επυτιχία) εναντίον των παρτιζάνων του Τίτο, δεν ξέρω από που βρήκατε αυτό περι ¨βαρυποινήτες¨(ίσως η λογική σας είναι ίδια με του ΕΑΜ που και τον Πούλο και τον Σούμπερτ τους εξίσωνε στην ιδια οργάνωση). Αν δεν ήταν ο ΕΕΣ η γιαγία σου θα πέθαινε, γιατί το ΕΑΜ έκλεβε τα τρόφιμα και των ρουχισμό του ερυθρού σταυρού. Με μια απλή αναζήτηση, βρήσκεις την απολογία του. Όσο αναφορά για τον Σπέρα, ο Σπέρας φίλε μου, ήταν 10 φορές πιο Ε/Σ από εσένα... και στην πράξη και στα λόγια. Στην κατοχή φαίνεται πως πάλι σε βρίσκω κοπτοράφτη γιατί με τον ΕΔΕΣ είχε σχέση ΜΟΝΟ με το συνδικαλιστικό του κομμάτι(Ναπολέων Ζέρβας «Ο Μισθοφόρος» Από τα απόρρητα αρχεία του ΕΔΕΣ, εκδόσεις ΦΙΛΙΣΤΩΡ-2005, σελ 75., Κωστόπουλος 2016, σελ. 134-135.), όπως είχε σχέσεις με τον Βαγγέλη Κάλυβα και Ανδρέα Κονδάκη(Η μαύρη σκιά στην Ελλάδα Εθνικοσοσιαλιστικές και φασιστικές οργανώσεις στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου και της Κατοχής (1941-1944) Ιάκωβος Περ. Χονδροματίδης Περισκόπιο, 2001), Τέλη Οκτωβρίου του 1943, ενώ ταξίδευε για τη δημιουργία ή σε προσχώρηση ομάδων ενάντια στο ΕΑΜ, συνελήφθησαν στη Μάνδρα Αττικής από άνδρες του Καπετάνιου του 1/34 Τάγματος του ΕΛΑΣ Γεωργίου Μπουτσίνη (Νικήτα),ενώ ο Ριζοσπάστης στις 25/10/43 ανάφερε τη σύλληψη του Σπέρα ως απεσταλμένου της ομάδας του γιατρού Ιωάννη Λαζαρή (πρώην προέδρου του παραρτήματος Αθήνας, της οργάνωσης ΕΕΕ). Έπειτα προωθήθηκαν στην έδρα του 34ού συντάγματος του ΕΛΑΣ με καπετάνιο τον Ανδρέα Μουντρίχα στα Δερβενοχώρια όπου ο Σπέρας εκτελέστηκε μετά την εξακρίβωση της ταυτότητας του. Στο κάτω κάτω μιλάμε για ένα άτομο που φυλακίσθηκε από τον Μεταξά ως επικύνδινος.

      Διαγραφή
    16. Τι βριζουν ταβερνιαρη εε;;; Παρε το λινκ απο το ιντιμιδια
      https://athens.indymedia.org/post/1060902/

      Ο Ε/Σ θουλικε εμπορα δεν ειναι μονο ο θλιβερος, φετιχιστικος "νεοναζισμος" που εκπροσωπεις. Εθνικοσοσιαλισμος ειναι η επιστρατευση της οικονομιας προς οφελος και εξυπηρετηση του φυλετικου συνολου και αυτο ισχυει στο ακεραιο στην Λευκορωσια. Η Λευκορωσια ειναι μια χωρα που δεν μαστιζεται απο την λαθρομετεναστευση, ουτε η νεολαια της γαλουχειται με αηδιαστικα pop προτυπα οπως συμβαινει στις αγαπημενες σου Σουηδιες και Γερμανιες. Τι σχεση εχει η κατασταση που επικρατει τωρα στην Λευκορωσια με την κατασταση της Ουκρανιας προ ολιγων ετων; Ο Λουκασενκο δεν ειναι Γιανουκοβιτς και αποδειξη αποτελει η περσινη συλληψη των μελων της εταιρειας WPC Wagner (η οποια ειναι μακρυ χερι του Πουτιν) με την κατηγορια των πρακτορων. Δεν βλεπω κανεναν εθνικοσοσιαλιστη να εξεγερειται στην Λευκορωσια, ουτε να συγκροτουν οι εθνικιστες ενοπλα ταγματα οπως γινοταν στην Ουκρανια. Βλεπω να αντιδρουν μονο LGBTQ, ANTIFA και φιλελευθερα τσιρακια των μυστικων υπηρεσιων. Αντιστρεφοντας το ερωτημα σε ρωτω τι σχεση εχει με τον Ε/Σ ο κεντροδεξιος δημοσιογραφος που συνεληφθη;;

      Και φυσικα δεν ειμαι αυτος που νομιζεις, ουτε εχω καμια σχεση μαζι του

      Διαγραφή
    17. Γιωργάκη Σπαρτακε άκου να σου πω όσο αντιφα και όλοι αυτοί κατέβηκαν κατά του Ουκρανικου καθεστώτος του Πούτιν άλλο τόσο αντιφα όσοι κατεβαίνουν και εδώ.
      Τι σημαίνει κατέβηκαν και αριστεροί ρε μπαγασα;
      Και τον Στάλιν τον μισούσαν οι τροτσκιστές άρα όποιος τον έβριζε τότε ήταν τροτσκιστής;
      Ρε μας τρελάνετε σε ορφανά του Στρασσερ;

      Διαγραφή
  4. Κύριε Διαχειριστά στην Ιταλία, την Ισπανία και την Αγγλία υπήρχε αντισημιτισμός ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπου σχεδόν πέρασαν οι Εβραίοι υπήρξε αντισημιτισμός. Απλά δεν εκφράστηκε παντού πανομοιότυπα.

      Διαγραφή
    2. Φασιστόπληκτος25 Μαΐου 2021 στις 4:26 π.μ.

      Αν μιλάς για Αγγλία εννοώντας τον Μόσλευ χιτλερικού τύπου αντισημιτισμός δεν υπήρχε. Στο "100 ερωτήσεις για τον Φασισμό"
      μας λέει

      "Ποια είναι η φασιστική στάση απέναντι στους Εβραίους;

      Οι Εβραίοι πρέπει να θέσουν τα συμφέροντα της Βρετανίας πανω από τα δικα τους ή να απελαθούν. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ Ή ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ.... Οι Εβραίοι, στο σύνολό τους, επέλεξαν να οργανωθούν ως έθνος εντός του έθνους μας και να θέσουν τα συμφέροντά τους πανω από τα συμφέροντα της Μεγάλης Βρετανίας. Πρέπει, όπως όλοι οι άλλοι, να βάλουν το "Britain First" ή να εγκαταλείψουν τη Βρετανία.

      Θα διωχθούν οι Εβραίοι ή θα υποστούν κακομεταχείριση;

      Είναι αναληθές να υποδηλώνουμε ότι οι Εβραίοι θα διωχθούν υπό τον Φασισμό στη Βρετανία. Εκφοβισμός ή κάθε είδους δίωξη είναι ξένη για τον βρετανικό χαρακτήρα. Δεν θα κρατήσουμε Εβραίους εδώ για να τους εκφοβίζουμε. Όσοι είναι ένοχοι κατά της βρετανικής συμπεριφοράς θα απελαυνονται. Όσοι δεν φέρουν τέτοια επιβάρυνση θα αντιμετωπίζονται ως αλλοδαποι, αλλά σύμφωνα με την παραδοσιακή βρετανική μεταχείριση των αλλοδαπών. Εντός των ακτών μας, δεν θα υποστουν κακομεταχείριση."

      Στην συνέντευξη του στον Buckley μάλιστα καταδίκαζε το Ολοκαύτωμα οπότε περιμένουμε σύντομα να χαρακτηριστεί και ο σπουδαίος Βρετανός φασίστας αρλεκίνος από τον κύριο Vanguard of Blood

      Όσον αφορά την Ιταλία στο Συνέδριο του Μοντρέ το 1934 έβγαλαν το εξής συμπεράσματα:

      "Το εβραϊκό ζήτημα δεν μπορεί να μετατραπεί σε μια παγκόσμια εκστρατεία μίσους εναντίον των Εβραίων [...] Λαμβάνοντας υπόψη ότι σε πολλές περιοχές ορισμένες ομάδες Εβραίων ασκούν με ανοιχτό και απόκρυφο τρόπο μια επιζήμια επιρροή στα υλικά και ηθικά συμφέροντα της χώρας που τους φιλοξενεί, αποτελώντας ένα είδος κράτους μέσα σε ένα κράτος, επωφελούμενοι από όλα τα οφέλη και αρνούμενοι όλους τους δασμούς, δεδομένου ότι έχουν επιπλωθεί και τείνουν να παρέχουν, στοιχεία που ευνοούν τη διεθνή επανάσταση που θα ήταν καταστροφική για την ιδέα του πατριωτισμού και του χριστιανικού πολιτισμού, το Συνέδριο καταγγέλλει την άθλια δράση αυτών των στοιχείων και είναι έτοιμο να τα καταπολεμήσει."

      Απλά, λιτά και ωραία

      Σχετικά με την Ισπανία το καθεστώς Φράνκο έκλεισε τις μασονικές στοές και κατά την διάρκεια του πολέμου η "Φάλαγγα" χρησιμοποιούσε αντιεβραϊκά σκιτσάκια και αντισιωνιστική προπαγάνδα αλλά η επίσημη θέση που εξέφραζε ο Ριβέρα είναι ότι δεν έχουν θέμα με τους Εβραίους αν βαπτισθούν καθολικοί.

      Διαγραφή
    3. Επειδή το συγκεκριμένο θέμα δεν αναλύεται με σπαμαρισματα αποσπασμάτων σε σχόλια, αποσυνδεδεμενων από τα γεγονότα και το ιστορικό τους υπόβαθρο, θα το εξετάσουμε με άρθρο κάποια στιγμή για να υπάρχει συνολική εικόνα.

      Διαγραφή
    4. Ο Μόσλεϋ καταδίκαζε και πίστευε στο Ολοκαύτωμα, και άλλοι φασίστες και Εθνικοσοσιαλιστές μετά τον πόλεμο πήγαιναν φυλακή γιατί αρνούνταν να υποστηρίξουν τα ψέματα των Εβραίων. Εντάξει... παντού υπάρχουν Μιχαλολιάκοι.

      Διαγραφή
    5. Φασιστόπληκτος25 Μαΐου 2021 στις 5:57 π.μ.

      Ο Μοσλευ δηλαδη ηταν Μιχαλολιακος κυριε "Εθνοκοινωνιστη" επειδη δεν αποδεχοταν τον χιτλερικου τυπου αντισημιτισμο; Ετσι, να πεφτουν οι μασκες

      Διαγραφή
  5. "O Aγών των Δωδεκανησίων είναι ιερός. Ημείς οι ελεύθεροι παρακολουθούμεν με σύμπαθεια τα τόσον συγκινητικά αισθήματα των αλύτρωτων αδελφών μας. Ας είναι βέβαιοι ότι μία μέρα θα νικήσουν. Οι τίμιοι εθνικοί αγώνες πάντα θριαμβεύουν"

    Εφημερίδα Δράση (η εφημερίδα της ΕΕΕ δηλαδή) στις 7 Απριλίου 1934. Παρατηρείτε κάποια διαφορά με τους Ε/Σ του σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συναγωνιστές ένα το συμπέρασμα οποιος έχει για πολιτικούς του προγόνους ανθρώπους σαν το λαμόγιο τον Μερκούρη και τους πράκτορες Στράσσερ, και δηλώνει αντισιωνιστής αλλά όχι αντισημίτης και αντιεβραιος απλά δεν έχει καμία σχέση με τον Εθνικοσοσιαλισμό.
    Καιρός είναι να ξεκαθαρίσουν όλα αυτά.
    Ζήτω Η 3 Ε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, ας μην πάμε στο άλλο άκρο, η 3Ε μια αστικόεθνικιστική οργάνωση ήταν, με αρκετά άτομα όπου υποστήριζαν τον αντισιωνισμό(για αυτό και αφισοκολλούσαν φωτο του Χίτλερ και μετά έβαφαν βυζαντινούς αετούς), μόλις κόπηκε η λίρα της κυβέρνησης έπεσε ως οργάνωση, ως εθνικοσοσιαλιστές καλύτερα να έχουνε την ΟΕΣ(ομοιότητα με το NSDAP) ως πρότυπο ή την Σιδηρά Ειρήνη(ομοιότητα με ισπανική φάλαγγα).

      Διαγραφή
    2. Αφού είσαι υπέρ της 3Ε πρέπει να σέβεσαι και το βυζαντινό μεσαίωνα. Έτσι Αβαταρ;

      Διαγραφή
    3. Εσύ που θες να έχεις τον ΟΕΣ ως πρότυπο να ξέρεις ότι κατά την διάρκεια της κατοχής ανασυντάχθηκε ως αντιστασιακή οργάνωση "ΤΡΙΑΙΝΑ" και ο αρχηγός του, Ιάκωβος Διαμαντόπουλος, πολιτεύτηκε αργότερα με την ένωση κεντρώων. Εκεί να δεις αστικοεθνικισμό. Όλα σας φταίνε !

      Διαγραφή
    4. Ρε φίλε, έχεις κάποιου είδους θέμα? μίλησα για τα Ε/Σ κινήματα του μεσοπολέμου. Δεν μίλησα για τον Διαμαντόπουλο αλλά για την οργάνωση, όσο για την αντίσταση που έκαναν, δεν ήταν τα παλαιά μέλη της οργάνωσης, μπορείς να δεις και την έκθεση του ΓΕΣ για την οργάνωση.

      Διαγραφή
  7. Τώρα που οι ακροδεξιοί κάνουν φιλοσιωνιστικη στροφή θα πρέπει να αποκηρύξουν κάποιες από τις μορφές του εθνικισμού που επικαλούνται τόσα χρόνια. Μόνο ο Μεταξάς θα τους μείνει που υπήρξε υπάκουο πιόνι του Σιωνισμού. Παραπέμπει βέβαια σε ολοκληρωτισμό και ίσως θίγουν οι Μελετοπουλοι και τα ραμολιμεντα της μασονίας που γράφουν ποιήματα για το Μισραηλ. Άρα η μπίλια θα κάτσει στον Ελύτη ή στον Καζαντζάκη. Θα γελάσουμε και άλλο.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς Φασιστόπληκτο

    Άκου φιλαράκι, δεν μας ενδιαφέρει το τι έλεγε ο συντηρητικός Φράνκο ή ο Χόρτυ ή αν ο Ριβέρα πίστευε στον θρησκευτικό εθνικισμό, τον οποίο εκφράζουν και οι εγχώριοι Ρωμιοί. Ως Εθνικοσοσιαλιστές είμαστε Φυλετιστες και πιστεύουμε στο Αίμα. Αν εσείς δέχεστε Σημίτες και νέγρους ως Έλληνες εφόσον εκείνοι βαπτιστούν ορθόδοξοι χριστιανοί, τότε καλώς, είστε αστικοί εθνικιστές (civic nationalists). Εμείς δεν έχουμε καμία σχέση και είναι άνευ ουσίας τα πράγματα τα οποία γράφεις. Συνειδητοποιώ ότι βρίσκεσαι εδώ απλώς για να προκαλείς και για να διαιρέσεις τον κόσμο. Αν θες να σπρώξεις τον κόσμο σε τέτοιου είδους φιλοσημιτικούς/θρησκευτικούς/πολιτιστικούς εθνικισμούς, τότε μόνον κακό κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φασιστόπληκτος25 Μαΐου 2021 στις 7:21 π.μ.

      Εγώ δημιουργώ διαιρέσεις ή οι αντιφα του χώρου με τα ψέματα τους; Στο Τρίτο Ράιχ αν μιλούσες υποτιμητικά για τα ονόματα που αναφέρεις παραπάνω (εκτός του Φράνκο) θα βρισκόσουν στο Άουσβιτς. Ο Χίτλερ γιατί ανέχτηκε τον Χόρτυ αντί να διορίζει στην εξουσία τους εθνικοσοσιαλιστές του Σάλασι; Όλοι οι φασίστες στο Αίμα πίστευαν. Απλά παραδέξου ότι θες έναν εθνικισμό με προμετωπίδα τον Γκαίρινγκ και τον Χίμλερ

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα συναγωνιστές και πολλά συγχαρητήρια για το εξαιρετικό σας έργο. Δε ξέρω αν είναι τυχαίο, αλλά η
    ονομασία της εφημερίδας των Εβραίων της Θεσσαλονίκης (avanti) είναι ίδια ακριβώς με την εφημερίδα που αρθρογραφούσε η Εβραία ερωμένη του Μουσολίνι που έγραψε και τη βιογραφία του. Τυχαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το μπλογκ αυτό είναι ο εθνικός μας βόθρος. Άι στο διάολο τσογλανια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπερδεύτηκες , δεν είναι εδώ ούτε ο έκτος παράδρομος ούτε η μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25 Μαΐου 2021 - 8:35 π.μ.

      Βάλατε και μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας στο "ευρωπαϊκό" μενού;;

      Διαγραφή
    3. Βάλανε τον Λουκασένκο και την Λευκορωσία και αποφάσισαν να συνταχθούν με την ΑΝΤΙΦΑ, τους LGBTQ, την ΕΕ, τους Νεοδημοκράτες και τους φιλελεύθερους της Δύσης. Τόσο πολύ τους πονάει που ο λευκορωσικός λαός διατηρεί περήφανα την παράδοση του, την εθνική κουλτούρα του και την φυλετική του ακεραιότητα που άρχισαν να ξεσπαθώνουν τα πρακτοράκια της δεξιάς. Τους ενοχλεί που η λευκορωσική νεολαία δεν κυκλοφορεί με μια σύριγγα στο χέρι και τα κορίτσια δεν είναι πουτάνες όπως γίνεται στην Σουηδία και την Δανία και παίρνοντας γραμμή από την Πειραιώς άρχισαν πάλι την γνωστή κασέτα. Έτσι να πέφτουν οι μάσκες. Μαζί με τον Άδωνι και τον Σαμαρά εσείς, μαζί με την τελευταία γραμμή άμυνας του Εθνικοσοσιαλισμού στην Λευκορωσία εμείς.

      https://ristorante-verona.blogspot.com/2021/05/blog-post_25.html?m=1

      Διαγραφή
    4. Ρε αρλουμπολογε φιλοσιωνιστή μπολσεβικε εσύ δεν έβριζες το παρόμοιο καθεστώς που ήταν μαριονέτα του Πούτιν στην Ουκρανία και το έριξαν οι ΕΣ εκεί;
      Τώρα ξαφνικά έγινες φίλος των πουτινικων σοβιετικών καθεστώτων ρε μαύρε σκύλε;
      Από άτομο που δηλώνει βεβαια αντισιωνιστης(αλλά ποτέ αντισημίτης και αντιεβραιος) και έχει σαν ιδαλμα τον Όττο Στράσσερ τον αρχιφιλοσιωνιστή Και μπολσεβικος τι να περιμένω βέβαια;
      Μαύρο σκύλε σε κοροϊδεύουν όλοι πάλι ψάχνεις να βρεις κάτι να διαφοροποιηθείς αλλά μιλάμε τα φάρμακα που παίρνεις μωρη άρρωστη.
      Βγάλε λευκωμα με τον πρώην φίλο σου τα καλύτερα φιλοσιωνιστικα αποσπάσματα του Όττο τώρα και μην φαντάζεσαι ΕΣ στην Λευκορωσία σε κοροιδευουνε μέχρι και οι πέτρες

      Διαγραφή
    5. Από πού και ως που ρε γκαρσόνι είναι ίδιος ο Λουκασένκο με τον Γιανούκοβιτς και από που και ως που είναι πουτινικός; Ο Βίκτορ Μπαμπάρικο, υπεύθυνος της Λευκορωσικής αντιπροσωπείας της Gazprom (και οι πέτρες ξέρουν την σχέση της εταιρείας με τον Πούτιν) δεν ήταν πέρυσι υποψήφιος εναντίον του Λουκασένκο και τον κατηγορούσε ως δικτάτορα; Πέρυσι το καλοκαιρινό ο Λουκασένκο δεν συνέλαβε τα μέλη της WPC Wagner και κατηγόρησε ευθέως την Ρωσία ότι τους χρησιμοποιεί ως μισθοφόρους;; Ή έχεις μαύρα μεσάνυχτα πάνω στο θέμα ή κανείς οικτρή προπαγάνδα καημένε θουλικέ βιβλιοπώλη. Ποιοι είναι οι Ε/Σ της Λευκορωσίας όμως; Ο κεντροδεξιός φιλελεύθερος Προτάσεβιτς ή οι φεμινίστριες;

      Διαγραφή
  11. Κάτι τέτοια διαβάζει ο πατριός και είναι ένα βήμα πριν τον ζουρλομανδύα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ραβίνος Φρυζής (εγγονός του Φρυζή της 4ης Αυγούστου) εξιστορεί το πογκρόμ του Κάμπελ.
    https://www.youtube.com/watch?v=q9abBvEmkbk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παίδες, κακώς ασχολείστε με ασήμαντα σκουπίδια σαν τον πατριό που προσπαθούν να τραβήξουν βλέμματα σαν παρατημένες γκόμενες. Τρεις φορές προσπάθησε να φτιάξει σύλλογο και διαλύθηκε εντός λίγων εβδομάδων. Και τώρα ένα άτομο είναι ουσιαστικά που προσπαθεί να παρουσιάσει ότι έχει ομάδα, χρησιμοποιώντας ψεύτικα προφίλ. Θα καταλήξει θαμώνας σε κάποιο μαγαζί και μετά θα πάει σπίτι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν υπάρχει ποστ που να μην έχετε διαμάχες. Κρίμα αν είχατε κανόνες στα σχόλια θα μπορούσατε να είχατε καταπληκτική συλλογή άρθρων. Μπαίνει ο κάθε ανώνυμος και γράφει ότι του έρθει λες και είναι μεθυσμένος. Τα ίδια έκανε και ο αγαπητός Αριστοτέλης και γελάνε όλοι μαζί του. Συνεχίστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακαρούνη χοντρό με σάλτσα με ντομάτα μας έχεις κουράσει με τα δήθεν ηθικά κηρύγματά σου.
      Εσύ ο φιλοσιωνιστής μπολσεβικος ειδικά που εισαι χωμένος στην βρωμιά μέχρι το κεφάλι(με συνεργασίες με κόμματα, υπόπτους τύπους, ΝΔ και με ιδεολογικό πατέρα τον αρχιφιλοσιωνιστή Όττο Στράσσερ).
      Στην τελική γιατί κάθεσαι και βλέπεις τα σχόλια; Δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις; έρχεσαι εδώ και γράφεις χωρίς να λες και τίποτα πέρα από αφορισμούς στην τελική. Γιατί τι να πεις; Έχεις ξεφτιλιστει μωρη Μόνα Λίζα μπάι Τρίπολη.
      Μάζεψε αν θέλεις τα καλύτερα αποσπάσματα του Όττο Στρασσερ μαζι με τον "εκδότη" και γλυψτε λίγο Ισραήλ ώστε να δώσουν κανένα λεφτό.
      Μέχρι εκεί αξίζεις κλαμένη σουλτάνα

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος26 Μαΐου 2021 - 1:19 π.μ.

      Εσύ "αντισιωνιστή" γιατί παίρνεις το μέρος του Ισραήλ,της σιωνιστικής ΗΠΑ και της σιωνιστικής ΕΕ εναντίον του Λουκασένκο; Γιατί λες τα ίδια που λέει ο Μητσοτάκης; Γιατί τάσσεται με τους φιλελεύθερους της Δύσης, τους LGBTQ, την λευκορωσική ΑΝΤΙΦΑ και την Μέρκελ; Τόσο σε πονάει ρε ακροδεξιέ που στην Λευκορωσία μένει όρθιο το λάβαρο του ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ, που μένουν κλειστά τα σύνορα της, που διατηρείται η λαϊκή κουλτούρα και η παράδοσή τους, που το έθνος τους συνεχίζει να μένει ακέραιο και είπες να ξεκινήσεις νέα εκστρατεία προπαγάνδας;; Ακροδεξιοί παρακρατικοί ρουφιάνοι θα πάρετε πόδι

      Διαγραφή
    3. Φώτη κοίτα μη σε απαγάγει ο Πούτιν με τους πράκτορες της Λευκορωσίας. Κανένας δε μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος στις μέρες μας. Οι μπολσεβίκοι καραδοκούν.

      Διαγραφή
    4. "Ανώνυμε"-Τέλη 26 Μαΐου 2021 - 1:19 π.μ. δεν είσαι σε φόρμα. Μην προβοκάρεις τόσο άγαρμπα γιατί σε πήραμε χαμπάρι. Οι κανονικοί εθνικοσοσιαλιστές εννοώ. Δεν ξέρω για τα γκαρσόνια του εστιάτορα. Αυτοί μπορεί και να πιστέψουν ότι είσαι πράγματι "στρασσερικός" και να συνεχίσουν το βιολί τους.

      Διαγραφή
  15. Ποια είναι η σταση του χώρου στο ζήτημα της Λευκορωσίας; Ως τωρα μόνο το ristorante verona πηρε θεση κατα Λουκασενκο. Το στρασσερικο nazionale antikapitalista τον Αυγουστο ηταν υπερ Λουκασενκο, οπως ηταν και υπερ Πουτινικης Ρωσιας εναντιον Ουκρανιας το 2014. Οι εστιατορες ειναι πρακτορες του ατλαντισμου λενε επειδη στηριζε AZOV. Και γιατι να μην ισχυει το αναποδο; Οι αλλοι να ειναι ντουγκινικα πρακτορια του Πουτιν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρώτα το Φωτάκο γιατί κατέβασε τις παλιές αναρτήσεις με τα τεκμήρια της δεξιάς αβάντας και άσε τα σάπια

      Διαγραφή
    2. Δεν ήταν υπέρ της πουτινικής Ρωσίας βρε προβοκάτορα. Με μια απλή βόλτα στα άρθρα τους θα δεις τα βρισίδια που έριχναν τότε στον Πούτιν. Υπέρ του τάγματος Rusich και τον Σλάβων εθνικοσοσιαλιστών που πολεμούσαν στο Ντονμπάς ήταν. Η Λευκορωσία δεν αποτελεί κράτος μαριονέτα της Ρωσίας και ο Λουκασένκο δεν είναι Γιανούκοβιτς, απόδειξη η περσινή σύλληψη των μελών της WPC Wagner (εταιρεία που αποτελεί μακρύ χέρι του Πούτιν) με την κατηγορία των πρακτόρων. Η Δύση με τον υβριδικό πόλεμο που της ασκεί την στέλνει στην αγκαλιά της Ρωσίας. Θες να συνταχθούμε με τους LGBTQ, τους ΑΝΤΙΦΑ, τους φιλελεύθερους και τους Νεοδημοκράτες (αυτοί είναι οι πολέμιοι του Λουκασένκο);; Οπότε σας συμφέρει οι Σλάβοι είναι υπάνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την Ευρώπη, οπότε σας συμφέρει είστε με το Azov;;

      Διαγραφή
  16. γιατί ο εστιάτορας είναι σεσημασμένος δεν υποστηρίζει μόνο την ΕΕ είναι και με το Μητσοτάκη και με το Ισραήλ και με τον ΣΕΒ είδες να γράψει κάτι εναντίον του Ισραήλ? έχει γράψει έστω ένα άρθρο για την εργατική τάξη? ο άνθρωπος είναι liberal με ναζιστική μάσκα. καλά κάνουν οι στρασερικοί και το ξεμπροστιασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να γράψει άρθρο εναντίων των καπιταλιστών ο Φώτης. Τι ζητάς και συ τώρα ρε μεγάλε. Το σκυλί δαγκώνει το χέρι που το τάισε;

      Διαγραφή
  17. Παρτους τα σωβρακα Αλεξαντρ

    https://www.google.com/search?q=lukashenko+for+hitler&hl=el&sxsrf=ALeKk02Vq8s6E_3PrFzM0xj4_etWNkiwYw:1622122984196&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=5rCRqzYroErgeM%252CsLm_AL7wBbO1-M%252C_&vet=1&usg=AI4_-kRixUpluiTetNYBQ9UNkvnBqx0GNw&sa=X&ved=2ahUKEwjJtYSC_-nwAhWcg_0HHffvCtIQ9QF6BAgKEAE#imgrc=293ECGl-jQf6rM&imgdii=JJhIdriMpnFzEM

    https://www.google.com/search?q=lukashenko+for+hitler&hl=el&sxsrf=ALeKk02Vq8s6E_3PrFzM0xj4_etWNkiwYw:1622122984196&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=5rCRqzYroErgeM%252CsLm_AL7wBbO1-M%252C_&vet=1&usg=AI4_-kRixUpluiTetNYBQ9UNkvnBqx0GNw&sa=X&ved=2ahUKEwjJtYSC_-nwAhWcg_0HHffvCtIQ9QF6BAgKEAE#imgrc=293ECGl-jQf6rM

    https://www.google.com/search?q=lukashenko+for+hitler&hl=el&sxsrf=ALeKk02Vq8s6E_3PrFzM0xj4_etWNkiwYw:1622122984196&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=5rCRqzYroErgeM%252CsLm_AL7wBbO1-M%252C_&vet=1&usg=AI4_-kRixUpluiTetNYBQ9UNkvnBqx0GNw&sa=X&ved=2ahUKEwjJtYSC_-nwAhWcg_0HHffvCtIQ9QF6BAgKEAE#imgrc=2CheL7Vt5GvWAM

    https://www.google.com/search?q=lukashenko+for+hitler&hl=el&sxsrf=ALeKk02Vq8s6E_3PrFzM0xj4_etWNkiwYw:1622122984196&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=5rCRqzYroErgeM%252CsLm_AL7wBbO1-M%252C_&vet=1&usg=AI4_-kRixUpluiTetNYBQ9UNkvnBqx0GNw&sa=X&ved=2ahUKEwjJtYSC_-nwAhWcg_0HHffvCtIQ9QF6BAgKEAE#imgrc=hlwqbthxFtBjkM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ακροδεξιοί κάτω τα χέρια από τον αυτόνομο χώρο27 Μαΐου 2021 στις 7:02 π.μ.

    Για να τελειώνουν οι παρανοήσεις σχετικά με τον Λουκασένκο διαβάστε το παρακάτω άρθρο (όσοι ξέρετε αγγλικά δηλαδή...)

    ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΗΓΕΤΗ !

    https://www.upi.com/Archives/1995/11/27/Belarus-leader-defends-Hitler-praise/9348817448400/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λουκασενκο μπαμπας των αντιφασιστων27 Μαΐου 2021 στις 10:33 π.μ.

    "Χρειάστηκαν αιώνες για να σχηματιστεί η γερμανική τάξη. Υπό τον Χίτλερ, αυτός ο σχηματισμός έφτασε στο υψηλότερο σημείο του"

    "Η ιστορία της Γερμανίας είναι ένα καλούπι για την ιστορία της Λευκορωσίας, στην εποχή της, η Γερμανία απομακρύνθηκε από τα ερείπια χάρη σε μια πολύ αυστηρή ηγεσία και δεν ήταν όλα όσα συνδέονταν με τον Αδόλφο Χίτλερ κακά"

    Ταδε εφη μπαντ μποι Αλεξαντρ Λουκασενκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χαίρετε φίλτατοι συνέλληνες καί φίλτατες συνελληνίδες. Εξ αφορμής του παρόντος θέματος, θέλω να σας θέσω κάποιους γόνιμους προβληματισμούς μου. Αρχικώς, βάσει της Εθνολογίας, με τον όρο "Σημίτες" ονομάζονται οι Εβραίοι, οι Άραβες καί οι Σημιτοφοίνικες του Λιβάνου. Άρα, με τον όρο "αντισημιτισμός" χαρακτηρίζεται το συνολικό μίσος κατά καί τών τριών αυτών ομάδων, κάτι το οποίο προφανώς καί δεν υφίσταται. Ακόμα, εναλλακτικώς, με τον όρο "αντισημιτισμός" μπορεί να ονομάζεται καί η πολιτική αντίθεση προς τις ιδεολογικές θέσεις του τέως πρωθυπουργού της Ελλάδας Κωνσταντίνου Σημίτη, όπως κατά τον δέκατον ένατον αιώνα, με τον όρο "αντιβουλγαρισμός" ονομαζόταν τόσον το μίσος προς τους Βούλγαρους, όσον καί η ιδεολογική αντίθεση προς τις θέσεις του τότε Έλληνος πολιτικού Δημητρίου Βούλγαρη. Άρα, οι ορθοί όροι είναι "αντιεβραϊσμός" καί "αντισιωνισμός". Σας εύχομαι ολοψύχως ό,τι το άριστον. Τα συμπεράσματα δικά σας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρέμβαση συναγωνιστών στην Πάτρα ενάντια στους εχθρούς της Ευρώπης

Σε μια εποχή καιροσκοπισμού και υποκρισίας, που οι  περιφερόμενοι "ιδεολόγοι" όλων των πολιτικών παρατάξεων (και των εθνικιστών συ...