Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Το πνεύμα των Χριστουγέννων και η νόσος του καπιταλισμού


Η γιορτή των Χριστουγέννων αποτελεί κατ' ουσίαν μια σειρά παγανιστικών εθιμοτυπιών που, από επιβολής χριστιανισμού, έχουν επικαλυφθεί με αβρααμικό περίβλημα. Αν και, σε πρώτη φάση, τα παγανιστικά και χριστιανικά έθιμα συνυπήρχαν ως διακριτά θρησκευτικά δρώμενα, οι χριστιανοί υιοθέτησαν εντέχνως τα πρώτα ώστε να καταστούν οι δοξασίες τους οικειότερες προς την Ευρωπαϊκή παράδοση και να εναρμονιστούν με το φυλετικό μας ασυνείδητο. 
Διόλου τυχαία, εξάλλου, τα Χριστούγεννα συμπίπτουν, σχεδόν, ημερολογιακά με την εμβληματικότερη θρησκευτική γιορτή των Αρίων, το χειμερινό ηλιοστάσιο, ενώ η ημερομηνία εορτασμού τους, η 25η Δεκεμβρίου, είναι η μέρα εορτασμού διαφόρων ηλιακών θεοτήτων από τους αρχαίους προγόνους μας.

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Εκδήλωση - Ομιλία στην Αθήνα για τον άριο φυλετισμό

 


Με την παρούσα ανάρτηση ενημερώνουμε το αναγνωστικό μας κοινό ότι το απόγευμα της 17ης Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή, ο κύκλος του περιοδικού Ιαχή διοργανώνει Διάλεξη - Εκδήλωση με θέμα τον άριο φυλετισμό. Θα αναλυθούν διεξοδικά οι αρχές, οι καταβολές και η διαδρομή του στο ιστορικό συνεχές ως επιστημονικής και ιδεολογικής θέσης. Με το πέρας της διάλεξης, οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις ή να εκθέσουν και τις απόψεις τους. 

Όσοι/ες επιθυμούν να παραστούν, καλό θα ήταν να μας ενημερώσουν το συντομότερο δυνατόν για λόγους λειτουργικότερης διαμόρφωσης της αίθουσας.

Τιμώντας τη μνήμη του Αδόλφου Χίτλερ στις Θερμοπύλες

  Χτες βράδυ, ανήμερα της 30ης Απριλίου, η συλλογικότητά μας πραγματοποίησε στις Θερμοπύλες μια λιτή τελετή μνήμης για τον θάνατο του Αδόλφο...