Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

ΙΑΧΗ: Μια αυτόνομη έκδοση του Hellenic Existence

 

Το έντυπο «ΙΑΧΗ» αποτελεί, εκ μέρους της συντακτικής ομάδας του ιστολογίου Hellenic Existence, μια πρωτοβουλία ιδεολογικής επιθεώρησης και ιστορικού αναθεωρητισμού με κεντρικό σημείο αναφοράς τη βιοθεωρία του εθνικοσοσιαλισμού και την πολιτική του πραγμάτωση, τόσο στο ιστορικό συνεχές όσο και στα δεδομένα της σύγχρονης πραγματικότητας. Η θεματολογία που εμπεριέχεται εντός των 80 σελίδων του, επελέγη, βάσει του ενδιαφέροντος που εξεφράσθη από το αναγνωστικό μας κοινό για συγκεκριμένα, ιστορικο-ιδεολογικης υφής, θέματα, επί των οποίων τείνει να επικρατεί διχογνωμία στις τάξεις ομοϊδεατών (εντός ή εκτός εισαγωγικών..) μας. Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που πραγματεύεται αυτή η έκδοση, μέσα από μια αλληλουχία έξι αυτοτελών άρθρων, είναι η επαναστατική προοπτική του Εθνικοσοσιαλισμού στον σύγχρονο κόσμο, οι φιλοσοφικές του βάσεις, ο βαθμός συνάφειάς του με το Δόγμα του Φασισμού, η φυλετική του σκέψη, η θρησκευτικότητα του Αδόλφου Χίτλερ και η ιστορική διαδρομή της ευγονικής αντίληψης και πρακτικής από την κλασική αρχαιότητα έως και το λυκόφως του Τρίτου Ράιχ.

Κυκλοφορεί προσεχώς. 

Όσοι φίλοι ενδιαφέρονται να το προμηθευτούν καλούνται να μας στείλουν μήνυμα σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που μας ακολουθούν (Instagram, Twitter) ή να αφήσουν ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση hellenicexistence@protonmail.com


Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Το αγκάθι της Ιερουσαλήμ

 

Με την γιγαντιαίων διαστάσεων καταστροφή του 1945, που αποτελεί τη χείριστη οπισθοδρόμηση της ανθρώπινης εξέλιξης, να γίνεται κάθε μέρα και πιο αισθητή στο ασφυκτικό έκτρωμα της Νέας Εποχής, η πρώτη και βολικότερη σκέψη που μπορεί να περάσει από το μυαλό κάποιου «συναγωνιστή» είναι η παραίτηση. Μια στάση που κάθε εθνικοσοσιαλιστής απορρίπτει εκ φύσεως. Γιατί η θέληση για αγώνα, που αποτελεί το θεμέλιο της Ιδέας, βρίσκεται ριζωμένη στα κόκαλα της ύπαρξής του. Μιας ιδέας που δε βασίζεται στη φετιχιστική νοσταλγία του παρελθόντος ούτε στην κρετινική μουρμούρα για τα δεινά που ζούμε. Πραγματικός εθνικοσοσιαλιστής είναι αυτός που, στην εσχάτη των πραγμάτων, ακόμα κι αν αποδειχθεί με πάσα βεβαιότητα ότι η νίκη είναι ανέφικτη, θα συνεχίσει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα των καιρών και να αγωνίζεται ενάντια σε θεούς και δαίμονες.

 

Το αγκάθι της Ιερουσαλήμ

Απελπισία! Απελπισία! Την αναπνέω παντού.
Μάνα, Πατέρα, που τα όνειρά μας έχετε εγκαταλείψει.
Για χάρη του παρόντος σας καταστρέψατε το μέλλον μας..
Εστίες γκρεμίστηκαν. Ταρακουνήθηκαν τα πνευματικά μας θεμέλια.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Η εθνικοσοσιαλιστική πίστη του William Joyce

 

«{...}Μεγάλωσα από τους γονείς μου με μια πίστη φανατικού πατριωτισμού που οι Άγγλοι δυσκολεύονταν να καταλάβουν. Από τα πρώτα μου χρόνια, με έμαθαν να αγαπώ την Αγγλία και την Αυτοκρατορία της. Ο πατριωτισμός ήταν η υψηλότερη αρετή που γνώριζα. Το 1923 εντάχθηκα στους Βρετανούς Φασίστες, το πρώτο φασιστικό σώμα που δημιουργήθηκε στην Αγγλία. Εκείνες τις μέρες, ο κομμουνισμός ήταν μια εντόνως ζωηρή δύναμη στην Αγγλία: Βίωσα μια συνέχεια αγώνων σε δρόμους και αίθουσες, των οποίων θα φέρω τα σημάδια για όσο ζω. Για λόγους που δεν χρειάζεται να εξηγηθούν εδώ, οι Βρετανοί Φασίστες, ως οργάνωση, κατέπεσαν σε θλιβερή κατάσταση. Κάποιες απόπειρες που έκανα ανοήτως, για να εισαγάγω το δόγμα του αληθινού Εθνικισμού στο Συντηρητικό Κόμμα, συνάντησαν την άδοξη αποτυχία που τους άξιζε.

Κέρδισα τα προς το ζην ως δάσκαλος και είχα την τύχη να έχω έναν καλό εργοδότη.

Το 1933, ωστόσο, προσχώρησα στο νέο κίνημα του Sir Oswald Mosley, τη Βρετανική Ένωση Φασιστών. Σε αυτό το κίνημα έγινα ένας από τους κύριους ομιλητές και συγγραφείς: και για τρία χρόνια, ήμουν Διευθυντής Προπαγάνδας του Sir Oswald. Είχαμε κάποιες ωραίες στιγμές σε αυτό το κίνημα - μέρες που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ό,τι επιρροή διέθετα, τη χρησιμοποίησα για να προωθήσω μια απόλυτα αντι-εβραϊκή πολιτική· και, από αυτή την άποψη, τα κατάφερα.

Τιμώντας τη μνήμη του Αδόλφου Χίτλερ στις Θερμοπύλες

  Χτες βράδυ, ανήμερα της 30ης Απριλίου, η συλλογικότητά μας πραγματοποίησε στις Θερμοπύλες μια λιτή τελετή μνήμης για τον θάνατο του Αδόλφο...